'Kayyuma cevabımız güçlü olacak, sandıkları koruyalım'

DEM Parti, halkla bir araya gelerek, seçim güvenliği konusunda çağrılarda bulundu, "Kayyuma cevabımız güçlü olacak" mesajını verdi.

YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ve halk buluşmaları devam ediyor.


RIHA
DEM Parti Sêwereg Belediye Eşbaşkan Adayı Ali Dusak, seçim çalışma programı kapsamında Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti.  Bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Sêwereg Hayvan Pazarı’nda esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen Dusak, çalışmalarına daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyareti yaparak sürdürdü.

Pirsûs DEM Parti Belediyesi eşbaşkan adayları Ayten Kaya ve Müslüm Baran ilçeye bağlı kırsal mahalleler Şewla, Mektelan ve Girêgewr’de halkla buluştu. Büyük ilgi gören adaylar burada ev ziyaretleri yaparak projelerini anlattılar. Öte yandan Pirsûs kent merkezinde kurulan DEM Parti seçim standı halk tarafından gün boyunca ziyaret edildi. Burada bir araya gelen halk, çalınan şarkılar eşliğinde zılgıt ve sloganlarla halay çekti.

Wêranşar’da da adaylar Irmak kırsal mahallelerini ziyaret etti. Burada düzenlenen halk toplantılarında, AKP’nin 22 yıllık iktidarında tüm ülkeyi günden güne sefalete sürüklerken, hizmetlerden yoksun bıraktığına değinildi. Belediye Eşbaşkan Adayı Bedriye Yorgun, DEM Parti’nin  değişim ve dönüşüm için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu merkez Haliliye ilçesindeki seçim çalışmalarına katıldı. Büyükşehir belediye eşbaşkan adayı Gülşen Özer, Haliliye Belediye Eşbaşkan Adayı Sema Ateş ve beraberlerindeki grup, Hal Pazarı esnafıyla buluştu. Yaş Sebze Komisyoncular Derneği yöneticileriyle bir araya gelen heyet, dernek yöneticileriyle birlikte esnafları gezdi. Elektrikçiler ve toptancılar sitesi esnafı ziyaret edilerek, yaşadıkları sorunlar dinlendi.

DEM Parti Eyyübiye belediye eşbaşkan adaylar Halil Akbaş ve Adalet Eriş, Büyükşehir belediye eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen ile birlikte Yıldız Meydanı, Medine Çarşı, Ucuzluk Pazarı esnafını ziyaret ettiler. Adaylar daha sonra Balıklıgöl Platosu'nda bulunan Saîdê Nûrsî'in ilk gömüldüğü yer olan mekanda bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Erkmen, "Ünlü Kürt İslam alimi Bediüzzaman Said-i Kurdi (Nursî), 23 Mart 1960 yılında 82 yaşında Urfa’da İpek Palas Oteli’nde hayata gözlerini yumdu. Vefatının üzerinden 63 yıl geçmesine rağmen kendini inançlar üzerinden yaşatan halkın duygularını sömüren AKP iktidarı hala kabrinin bulunduğu yeri tespit etmemiştir. Halkımıza sözümüzdür değerlerimize sahip çıkıp sonuna dek takipçisi olacağız” dedi. Eşbaşkan adayları ardından Urfa Spor Kulübü'nü ziyaret etti.
Serêkaniyê ilçesinde DEM Pati üç koldan çalışma yürüttü. Eşbaşkan Adayı Rahşan Yazar düzenlenen kadın toplantılarına katılıp ev ziyaretleri yaptı. Diğer Eşbaşkan Adayı Uğur Kahraman ise kırsal Lebbana Mahallesi'nde halk buluşmasına katıldı. Mahallede büyük bir coşku ile karşılanan Kahraman, "31 Mart'ta hep birlikte kazanacağız" mesajını verdi.
DEM Parti Hewag Belediye Eşbaşkan Adayları İsmail Yıldız ile Aygül Kapıkayalı, seçim çalışmaları kapsamında Dûtlî ve Êskin mahallesinde çat kapı çaldı ev ziyaretleri gerçekleştirdi. 20 günde Hewag'ın bütün kırsal mahallelerini gezdiklerini, çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten eşbaşkan adayları, "Birlikte kazanacağız" dedi.


AMED
DEM Parti Kadın Meclis Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti Amed büyükşehir belediye eşbaşkan adayı Serra Bucak, DEM Parti Hezro (Hazro) ilçe belediye eşbaşkan adayları, DEM Parti il ve ilçe eşbaşkanlarının katılımıyla esnaf ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirildi.
Ziyaret esnasında halk, kayyum politikalarına güçlü bir cevap vereceklerini ve kendilerine oy vereceklerini söyledi. Esnaf ziyaretinin ardından konuşma gerçekleştiren DEM Parti Amed büyükşehir belediye eşbaşkan adayı Serra Bucak, “Partimizi savunmalı ve korumalıyız” dedi. 31 Mart seçimlerinin sadece belediye seçimi olmadığını, Kürt halkının varlık mücadelesinin bir parçasını olduğunu ifade eden Serra Bucak, “8 yıldır Büyükşehir belediyesi ve 2019’dan bu yana da Hezro kayyumların elinde. Asfaltla gözünüzü boyamaya çalışıyor, onların göz boyamasına izin vermeyelim. 8 yıldır belediye sizde, neden kaldırım yapılmadı diye soralım? Bu paraları, bütçeleri nerelere harcadınız? Bunu sorma hakkınız var. Halka bir şey danışmayan zihniyete karşı 31 Mart’ta güçlü cevap verelim. Bu halka hizmet etmek için canla başla çalışacağız” diye konuştu.
Serra Bucak, “Bunlar ceplerini doldurmasa Hezro’nun bütçesi Hezro’ya yeter. 31 Mart’ta birlik olalım ve halkın faydasına çalışan DEM Partiyi destekleyelim” diyerek, sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.
Konuşmanın ardından konvoy halinde Gomanê Emrexê köyüne geçildi. Burada kapı kapı gezildi, halkla bir araya gelindi.
Partililer, Sûr Belediyesi eşbaşkan adayları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan'ın da katılımıyla Sûr'un bütün mahallelerini araç konvoyuyla gezdi. Tilelo’dan başlayan araç konvoyunu halk, zafer işaretleriyle karşıladı.


QERS
DEM Parti Qers’in Qaxizman (Kağızman) ve Qamûşan (Sarıkamış) ilçelerinde miting düzenledi. Her iki mitinge Grup Başkanvekili ve Qers Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit katıldı.
Mitingde ilk konuşan Qaxizman Belediyesi Eşbaşkan adayı Güner Hatay, "31 Mart'ta Belediyemizi alacağız” dedi. Eşbaşkan adayı Mehmet Alkan da, seçildikleri gibi kayyumun kimlere ihale verdiğini teşhir edeceklerini söyledi.
Ardından konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili ve Qers Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "İnanıyoruz ki Qaxizman halkı çetelere, mafyaya ve hırsızlara geçit vermeyecektir. Değiştirecek imkanımız var. DEM Parti var. Biz halka hizmet için geliyoruz" diye belirtti ve şöyle dedi:
"Kürt sorunu çözülürse demokrasi sorunu çözülür. Ancak onlar bunu çözmek istemiyorlar. Çünkü kandan, göz yaşından besleniyorlar. DEM Parti olarak Kürt sorununu çözmek için mücadele ediyoruz. Onlar savaş diyor. Biz barış diyoruz. Halkımız şunu bilmelidir ki AKP ve MHP,ye verilen her oy dilimizi kültürümüzü inkar eden, Kürt düşmanlığı yapan zihniyete destek anlamına gelecektir."


QAMÛŞAN
DEM'liler daha sonra Qamûşan ilçesinde miting yaptı. Mitinge yüzlerce kişi katıldı. Gençlerin yoğun katıldığı mitingde konuşan Qamûşan Belediye Eşbaşkan adayı Hüseyin Altun, belediyeyi halkla birlikte yöneteceklerini söyledi.
Burada da konuşan Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Qamûşan’a baktığımda bir hizmet göremiyorum. Bir yere hizmet ettiler de Qamûşan’ı mı unuttular! Hayır hiçbir yere hizmet götürmediler. Yaptıkları tek şey var, çalmak, çırpmak ve talan etme. Bu anlayışı bitirmek için DEM Parti olarak geliyoruz. (...) Tesisler boş kalıyor, tesisler boş kalınca şehir boş kalıyor ve buranın en önemli gelir kaynağı olan turizm aslında yok olmuş oluyor" diye konuştu.